EXPOSANTEN in de Predikherenstraat

Nummer 16

Kewlox

De opbergmeubelen van Kewlox – een icoon van het Belgische design – bieden sinds 1960 oplossingen om je woning of kantoor precies op maat in te richten, gepast voor elk interieur. Dit solide merk pakt uit met een breed gamma dat je eindeloos kunt combineren tot élke afmeting en élke afwerking: kortom, het ideale meubel. Personaliseer je eigen meubel online op www.kewlox.com of vraag advies in een van hun vier verkooppunten in België: Brussel (Stokkel), Namen, Luik en Antwerpen.

https://www.kewlox.com

Nummer 18

UPTOWN DESIGN POP-UP Gallery

JeJoo Studio

Pascale Dedoncker en Yoon Jung Barbé zijn Belg en Koreaan. De ene is op dit moment in Brussel gevestigd, de andere in Seoel. Hun parcours is het resultaat van hun dubbele identiteit. Zij willen de codes tussen Korea en Europa nieuw leven inblazen en banden smeden tussen beide culturen. JEJOO STUDIO zoekt zijn inspiratie voornamelijk in de stadscultuur en in alternatieve trends. Van digitale grafische kunst tot de eigentijdse ‘Koreaanse resonantiekunst’ zoals het spontane gebaar van een kalligrafie.

https://www.facebook.com/jejoostudio

Veerle Symoens

Toen ze nog actief was in public relations en journalistiek begon Veerle Symoens instinctief afbeeldingen die haar aandacht trokken, uit te scheuren uit alle magazines die ze in handen kreeg. Ze ging aan de slag met schaar en lijm, met verf en stiften en met alle andere materiaal om met al dit beeldmateriaal nieuwe composities te creëren met een zeer persoonlijke insteek. Vandaag worden haar collages in gemengde technieken wereldwijd tentoongesteld en verkocht: in Antwerpen, Parijs, Londen, New York en San Francisco !

www.veerlesymoens.com

Alliage Design

De TOUPIE is een opslagtoren van metalen BOXES die opgebouwd is rond een gedecentreerde spil. De TOUPIE strekt zich uit van vloer tot plafond en is met zijn dunne wandjes een voorwerp in beweging dat continu een hele reeks nieuwe vormen kan aannemen, afhankelijk van de positie van elke BOX. De toren bestaat uit 2 tot 5 ‘dozen’ die worden gescheiden door plateaus of op andere manieren, en je kunt hem dankzij al die haast oneindige combinaties van beschikbare kleuren naar je hand zetten zodat hij zich perfect aanpast aan je werkplek of elk ander interieur.

www.alliagesdesign.com

Coup de foudre

Wij (Goedel Vermandere & Jan Arickx) creëren lichtgevende sculpturen in porselein. Ze zijn opmerkelijk dankzij hun sensuele kwaliteit en hun harmonie. Onvolmaaktheid, broosheid, transparantie van het materiaal en organische vormen zijn de hoekstenen van ons werk. Onze creaties worden geïntegreerd in de ruimte waarvoor we ze vervaardigen. In die ruimtes werken wij aan de zijde van onze klanten aan hun project.

coup-de-foudre.be

Damien-Paul Gal

Hij is bezeten van de popcultuur, verwoed verzamelaar van eigentijdse kunst, boeken of gravures die hij op de kop tikt waar het uitkomt, telkens als iets zijn hart wat sneller doet slaan. Damien-Paul Gal hanteert een moeilijk te duiden picturale taal. O ja, hier of daar herken je een citaat, een motief dat hij leent bij Keith Haring, of een provocatie van Gainsbourg, of een verwijzing naar een stripverhaal, maar zijn zin voor compositie is hoogst individueel en uniek. En hoewel het geheel van zijn werk neigt naar heractualisering van de kritische kijk van de pop art op de ontsporingen van de consumptiemaatschappij, dekt de vlag veel meer dan alleen maar die lading. Bij Damien-Paul Gal is er duidelijk ook een aspect dat refereert aan de nieuwe realisten in zijn droste-effect met versmolten en geassembleerde plasticzakken.

http://www.damienpaulgal.com

Avandi

Avandi creëert duurzame producten die in hun sculptuur technologie en ambachtelijkheid verenigen. De studio staat voor een eerlijk en ethisch design, en genereert weldoordachte voorwerpen die waarde toevoegen aan het dagelijkse leven. Ariane van Dievoet creëert graag door materialen als hardhout, steen, beton, metaal, leder en kurk op speelse wijze te combineren. Zij houdt ervan te experimenteren met nieuwe vormen en technieken, en ze leert constant van haar samenwerking en overleg met lokale fabrikanten.

www.avandistudio.com

Aldo Mazzoni

OBC staat voor Out of the Box Concepts, een creatiestudio die actief is op diverse domeinen. Van productconceptie tot sculptuur, fotografie, binnenhuisarchitectuur, scenografie, enz. Beton is weliswaar inert, net zoals de materialen waaruit het ontstaat, en het is bestemd tot een levenloos bestaan, troosteloos tot in het oneindige. Gelukkig heeft creativiteit de verrassende kracht die zelfs sleur tot leven kan wekken. Zwaar maar toch lichtvoetig en meegaand; bewerkt tot wazige waaiers met onvoorspelbare curves; verrassend door variatie in textuur en kleur: deze sculpturen geven dit al te vaak miskend materiaal een eenvoudig maar elegant leven.

https://obc.myportfolio.com

Col & MacArthur

Col & MacArthur  is een klokkenbouwersbedrijf dat werd opgericht door Sébastien Colen en Iain Wood-MacArthur. Samen zijn ze goed voor ruim 50 jaar ervaring in de klokkensector.

Col & MacArthur heeft de koninklijke wacht aan het koninklijk paleis van Buckingham meer dan 5 jaar uitgerust door personaliseerbare horloges te creëren onder een licentie van het Britse ministerie van landsverdediging. 

Het bedrijf heeft zijn identiteit sindsdien versterkt door gedenkhorloges te fabriceren die unieke verhalen vertellen. Sébastien Colen, stichter en voorzitter van de directie, stelt zich tot doel het menselijke erfgoed te bewaren, met de nadruk op de nagedachtenis van onze voorouders: “Het is belangrijk ons te herinneren vanwaar we komen, met de hoogtepunten uit de geschiedenis van de mensheid, al die mensen die vorm hebben gegeven aan de maatschappij van vandaag. Wij vinden het primordiaal om de groten der aarde te eren die zich ooit hebben onderscheiden voor nobele doeleinden.” De waarden van Col & MacArthur steunen op trots en erfgoed. Het hert, het embleem van het merk, refereert daarbij aan de eeuwige herleving van de Keltische mythologie.

www.colandmacarthur.com 

Nummer 22

Little Vintage Lovers

Little Vintage Lovers is een shop of nog liever een boetiek met een ruime keuze aan meubilair, vaatwerk en andere voorwerpen met uitgesproken vintage-karakter (met name de jaren 50 en 60), voor groot en klein. Opgelet: je vindt hier echter ook nieuwe artikelen, zoals typisch Scandinavische interieurinrichting, een selectie van biothee, en kinderkleren uit de collectie Bonjour.

https://www.littlevintagelovers.be

 

BE GOODIES

BE Goodies deelt dezelfde ruimte met Little Vintage Lovers en biedt merkartikelen naast Belgische creaties. Denk bijvoorbeeld aan de natuurlijke kaarsen ‘Aimez-vous les uns les autres’, het bagage- en accessoiremerk Noeizo, lekkernijtjes van Bon & Bon, de uiltjes van The Owl Company en nog veel meer.

Nummer 18

Street Art

Samuel Martial 

Zijn doeken ogen soms verontrustend en verwarrend: hij brouilleert met de bakens van het evenwicht door de eenheid van lichamen en de ruimte te doorbreken. Zijn weergave van figuren en menselijke lichamen vertaalt zijn hekelende en satirische kijk op de werkelijkheid en schenkt zijn doeken een aparte overtuigingskracht. Zélf definieert hij zijn kunst als mystiek en dromerig, sjamaans en poëtisch, op zoek naar vibraties en universele energie.

http://samuel.martial.free.fr

Docteur Bergman

Deze sjabloonkunstenaar woont meestal in Parijs. Dokter Bergman en de wetenschap hebben elkaar de rug toegekeerd na zijn thesis in de moleculaire biologie. Hij vond zijn roeping heel natuurlijk in het universum van de sjablonen. Met de jaren heeft hij zijn techniek geperfectioneerd en zijn werk wordt dan ook alsmaar complexer om te realiseren, door meer en meer lagen te gebruiken en te experimenteren met verschillende kleuringstechnieken. Zijn doeken zijn meestal somber en krachtig, maar kunnen ook kleurrijk en vol humor ogen.

https://www.docteurbergman.com

Popay

Popay is een virtuoze tagger en een meester in es-kalligrafie. Hij behoort tot de voorhoede van de Europese artiesten wat betreft vernieuwing van het genre, door zijn fresco’s te versieren met schelmenpersonages, woekerende landschappen en koortsachtige ‘freestyles’, lyrische en organische abstracties waar veel kracht van uitgaat, altijd met een opvallende chromatische variëteit. Als colorist en ‘writer’ kent hij zijn gelijke niet in deze beweging die opkomt in de marge van de kunstmarkt, als een niche die zich nog geen ‘Street Art’ wil noemen. Wat medium aangaat, diversifieert Popay al zeer vroeg zijn plastische activiteiten, met een ommetje naar het digitale, zonder louter op de straat te focussen, en zonder zich te beperken tot de ‘klassieke’ tools: spuitbus en marker. Hij produceert een massa werk op doek maar ook illustraties op zeer uiteenlopende domeinen: fanzines, flyers, affiches, platenhoezen, reclame, stripverhalen.

https://popay.fr

Moha 

Moha Hamadaoui is autodidact maar mag zich al ruim 20 jaar volwaardig fotograaf noemen. Hij leerde de kneepjes als assistent in de modefotografie en startte een solocarrière in het reportage-universum. Tijdens een stage bij AFP Toulouse coverde hij politieke en culturele evenementen. Hij geraakte gefascineerd door stadszichten in zwart en wit, en geleidelijk kreeg zijn kijk een artistieker tintje. Hij nam deel aan de fotografie-events in Arles. Zijn fotografie gaat haast altijd uit van een origineel standpunt, met geladen lijnen en een gesuggereerde beweging. In zijn reeks “the solarized glacial area” pakt hij uit met een vrije interpretatie van panorama’s met onverwachte kleuren.

François Betting

Hij balanceert soepel tussen soberheid en euforie. Zo vestigt François Betting de aandacht op dromerige interieurs waarbij de kleuren de verbeelding voeden.

http://francoisbetting.com

Antoine LeclercQ

“Als landschapsarchitect (DPLG – Faculteit Gembloers), maar autodidact op het artistieke domein heb ik altijd gepoogd mijn werk te integreren in het landschap. Ik ga voor eenvoud en abstractie, en ik denk in alle bescheidenheid dat mijn projecten passen in de modernistische lijn – maar dan ‘toegankelijk’ – van de eigentijdse monumentale beeldhouwkunst. Ik ben ervan overtuigd dat mijn artistieke benadering en mijn ervaring als landschapsarchitect mij in staat stellen om gepersonaliseerde sculpturen van alle formaten te realiseren die zullen passen in een omgeving die ofwel al bestaat, ofwel nog te creëren is”.

https://www.antoineleclercq.com

Van 21 november tot 24 december, elke dag behalve maandag.

Van 12 tot 19 uur (18.30 voor Kewlox)
Korte Beenhouwersstraat en Predikherenstraat